Skip to main content

Servers

Η εταιρεία μας μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή των κατάλληλων racks, servers και δικτυακού εξοπλισμού που εξυπηρετούν βέλτιστα τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης. Αναλαμβάνουμε on-premise, cloud αλλά και hybrid υλοποιήσεις με γνώμονα την ασφάλεια των δεδομένων σας, το redundancy και την ταχύτητα προσπέλασης.

Φυσική ασφάλεια data center

Αν επιλέξετε ή διαθέτετε on-premise data center η εταιρεία μας αναλαμβάνει να το σχεδιάσει ή να το βελτιώσει με την έμπειρη ομάδα πολιτικών μηχανικών μας. Η φυσική ασφάλεια των δεδομένων προέχει τησ ψηφιακής κι έτσι αναλαμβάνουμε να εντοπίσουμε και να διορθώσουμε τις ευπάθειες της φυσικής ασφάλειας του χώρου, της πυροπροστασίας, της ψύξης και του κινδύνου του νερού. Παρέχουμε τις πλέον βέλτιστες λύσεις για micro-datacenter τους ενός rack, μέχρι την ηλεκτρομαγνητική θωράκιση ενός ολόκληρου δωματίου μέσω της συνεργασίας μας με εταιρείες όπως η Rittal, η RZ-Products, η APC/NetShelter.

Ψηφιακές απειλές

Firewall vector Στην ψηφιακή ασφάλεια, η We Do IT επιλέγει τη σειρά προϊόντων της Fortinet που παρέχει λύσεις ασφαλείας για μικρά γραφεία μέχρι data center ISPs. Το κέρδος είναι πολλαπλό, αφού επιτρέπει παράλληλα με το χτίσιμο της ασφάλειας του data center, την ασύρματη και ενσύρματη δικτύωση, το anti-spam και το web server firewall. Ο διαχειριστής του συστήματος έχει ένα φιλικό περιβάλλον που επιβλέπει όλα όσα συμβαίνουν στο δίκτυο του ενώ ο επιχειρηματίας κερδίζει από τα χαμηλά κόστη συντήρησης αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις συσκευές του χωρίς συνδρομή, σε αντίθεση με άλλους vendors. Στην περίπτωση που είναι επιθυμητό πλήρες isolation των VMs ενός HyperVisor, η εταιρεία μας επιλέγει την εξειδικευμένη 5nine.

Αποθήκευση δεδομένων

Στη We Do IT έχουμε εφαρμόσει πληθώρα λύσεων στον τομέα της αποθήκευσης των δεδομένων σε εταιρείες όλων των μεγεθών. Έτσι σε μικρές εταιρείες έχουμε εφαρμόσει δικτυακούς δίσκους (NAS), απλούς Hypervisors, Hypervisors με replication, Direct Attached Storage, μηχανές Storage (SAN) και πλέον HyperConverged λύσεις με χρήση του Storage Spaces Direct του Windows Server 2016. Οι vendors που εμπιστευόμαστε είναι η Synology στα NAS, η HPE στα SAN και η Lenovo στους servers, επειδή οι λύσεις που παρέχουν οι παραπάνω εταιρείες, η καθεμία στον τομέα της, εξασφαλίζουν την κρυπτογράφηση και την ακεραιότητα των δεδομένων (data integrity), διότι δεν συμβιβαζόμαστε με την ασφάλεια των συστοιχιών δίσκων RAID, θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα των δεδομένων σας.

Disaster recovery

Disaster recovery vector Και όλα να λειτουργούν άψογα, ένα backup χρειάζεται! Κάτι που συχνά αμελούν οι εταιρείες είναι ένα αξιόπιστο σύστημα backup, είτε online (σε NAS), είτε offline (σε LTO, M-DISC BluRay). Στο σύστημα backup υπάρχουν αρκετά που πρέπει κανείς να προσέξει. Η συχνότητα, η παλαιότητα και η ταχύτητα επαναφοράς στο επιθυμητό χρονικό σημείο. Τα παραπάνω βοηθούν μια εταιρεία να ξεπεράσει ένα μικρό αστάθμητο παράγοντα, όπως ανθρώπινο λάθος ή κάποιον ιό. Τι γίνεται όμως αν έχουμε μια μεγαλύτερη καταστροφή των συστημάτων της εταιρείας, όχι απαραιτήτως φυσική καταστροφή, αλλά μία που να καθιστά το σύστημα επαναφοράς αρχείων απροσπέλαστο; Εκεί βρίσκεται το disaster recovery όπου με εταιρείες όπως η Acronis μπορούμε να επαναφέρουμε τα αρχεία της εταιρείας, από το μηδέν, στο 100%, σε λίγες ώρες. Ένα σωστό σύστημα backup & disaster recovery πρέπει να μπορεί να αντιγράψει τα αρχεία σε πολλά μέρη, εντός και εκτός της εταιρείας, ελέγχοντας το backup ως προς την ακεραιότητά του, τόσο κατά τη μεταφορά, όσο και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Active Directory

Το Active Directory είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε σύγχρονου enterprise. Επιτρέπει τη διαχείριση των δικαιωμάτων των χρηστών και το registration των εταιρικών υπολογιστών. Μπορεί να βρίσκεται on-premise, στο cloud (Azure) ή και στα δύο ταυτόχρονα. Εκτός από ένα απλό login στα Windows με username και password, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Federation Services, έτσι ώστε όταν χρησιμοποιείται η ιστοσελίδα του CRM, οι χρήστες να γίνονται αυτόματα logged in με τα credentials που χρησιμοποίησαν κατά την είσοδο τους στα Windows. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Radius server επιτρέποντας να συνδέεται το κινητό τηλέφωνο στο εταιρικό WiFi με τo ίδιο username και password που χρησιμοποιείται στον υπολογιστή. Επίσης, σε συνδυασμό με ένα Certificate Authority οι υπολογιστές, οι εκτυπωτές, οι εκτυπωτές ετικετών και οι λοιπές συσκευές μας (IoT) μπορούν να συνδέονται στο εταιρικό δίκτυο. Τέλος, το Active Directory δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας Group Policies που επιτρέπουν την μαζική παραμετροποίηση των υπολογιστών και των προφίλ των χρηστών, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εταιρείας.

Hypervisors

Η υπολογιστική ισχύς των σύγχρονων server μας επιτρέπει πάνω σε ένα φυσικό μηχάνημα να τρέχουν πολλά εικονικά VMs. Το να είχαμε για κάθε εφαρμογή χωριστό φυσικό server θα ήταν σπατάλη πόρων και ενέργειας. Στη We Do IT χτίζουμε data center με σύμμαχο τη Microsoft και το Windows Server. Έτσι, με χαμηλό κόστος αδειοδότησης πετυχαίνουμε το συνδυασμό Hypervisor και βασικών υπηρεσιών όπως DNS, DHCP, Active Directory, File Server πάνω από μία πλατφόρμα.

Application Virtualization

Όλες οι εταιρείες έχουν κάποια legacy συστήματα. Συσκευές που μπορείς να τις διαχειριστείς μόνο από παλιές εκδόσεις του Internet Explorer και της Java, Access Data Projects (adp) σε Microsoft Access 2003, εφαρμογές σε DOS που τυπώνουν σε Dot Matrix εκτυπωτές. Αλλά και σύγχρονες εφαρμογές με χρονοβόρες διαδικασίες εγκατάστασης και παραμετροποίησης. Ή ακόμα πολλά υποκαταστήματα που πρέπει να έχουν άμεσα πρόσβαση σε μία εφαρμογή η οποία βρίσκεται στο intranet της επιχείρησης ή ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Στη We Do IT λύνουμε τέτοιες ασυμβατότητες με χρήση του Microsoft RemoteApp. Με τις πολιτικές που θα ορίσουμε, θα μπορέσει ένας πωλητής να ανοίξει την Access 2003 ακόμη και από το κινητό του, ακόμη κι όταν βρίσκεται εκτός εταιρείας και να συνεχίσει τη δουλειά του από το προσωπικό laptop του, εκεί που την είχε αφήσει.

Mail & other

Η We Do IT διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία να ρυθμίσει Microsoft Exchange mail servers και να τους προστατεύσει έναντι κακόβουλων επιθέσεων πίσω από ένα Fortigate firewall. Ακόμη, μπορούμε να αναβαθμίσουμε μια παλιά έκδοση με το μικρότερο δυνατό downtime, εξασφαλίζοντας την εικόνα και την αποδοτικότητα της επιχείρησής σας. Φυσικά, η τεχνογνωσία μας επεκτείνεται και σε web servers όπως τον IIS της Microsoft αλλά και τον Apache, τον nginx, τον lighttpd σε Windows Server ή Linux Distros με ταυτόχρονη θωράκισή τους με πιστοποιητικά TLS, κατά τα διεθνή πρότυπα PCI. Αν επιλέξετε κι ένα Fortigate ή FortiWeb firewall, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οι πελάτες σας και οι εφαρμογές σας εξυπηρετούνται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.